1 jaar in dienst - Lennard Budding 
(commercieel medewerker binnendienst Utrecht)

In deze nieuwe rubriek maken wij graag kennis met collega's die 1 jaar in dienst zijn bij Koninklijke Oosterberg.
Ben je benieuwd wie het spits mag afbijten? Lees dan gauw verder. 
Vertel eens, wie ben jij?
Mijn naam is Lennard Budding, ik ben 24 jaar en woonachtig in Veenendaal. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn vrienden. Ik ben echt een gezelligheidsdier. Ook doe ik aan sport. Lekker voetballen op zaterdag, en vervolgens met het team de kantine in. Ook op zondag gaat de tv aan om lekker wat potjes voetbal te kijken. Of ik ook nog iets anders leuk vind dan voetbal? Formule 1 kijk ik ook graag... Toen ik mijn opleiding tot pedagogisch medewerker in 2018 afgerond had, ben ik meteen aan het werk gegaan. Ik heb 4,5 jaar met veel plezier bij een naschoolse opvang gewerkt. Helaas waren er voor mij geen doorgroeimogelijkheden.
Kun je ons meenemen in jouw werkdag bij Koninklijke Oosterberg?
Ik stap rond 6.45 uur in de auto. Dan rijd ik van Veenendaal naar Utrecht - De Meern, waar ik om 7.30 uur moet beginnen. Ik log in op de telefoon, en ik start de computer op. Even koffie erbij pakken en een rondje lopen door het magazijn. Daar ruim ik meteen de interne goederen op die vanuit ons distributiecentrum in Apeldoorn naar onze vestiging in Utrecht zijn gekomen. Deze artikelen gaan dan onze eigen voorraad in. Vervolgens ga ik de mail bijwerken, telefoontjes aannemen en klanten aan de balie helpen. Het is lekker afwisselend, en je moet vaak veel tegelijk doen. Bestellingen aannemen en invoeren, offertes maken, dingen uitzoeken voor klanten. Druk zat dus.

Wat ga je het komende jaar leren en waar kijk jij het meeste naar uit?

Ik hoop mijzelf op commercieel gebied meer te ontwikkelen. Ik denk dat ik de binnendienst nu redelijk onder controle heb, maar ook daar is nog genoeg ruimte voor verbetering.
Een jaar geleden heb je voor Oosterberg gekozen, waarom?
Ik merkte dat ik het werken bij de naschoolse opvang steeds minder leuk begon te vinden. Ik voelde dat ik toe was aan iets anders. Ik voetbal samen met een goede vriend van mij, Roy Kampert. Roy had mij al wel eens verteld over de functie van Commercieel Medewerker Binnendienst. Ik was in eerste instantie niet meteen enthousiast. Dit kwam mede doordat Roy het had over een elektrotechnische groothandel. Het technische schrok mij af. Ik dacht, ik ben helemaal niet technisch. Roy zei dat ik dat gewoon kon leren. Na een goed gesprek met Marco Brehler, de vestigingsleider van vestiging Utrecht, ben ik er toch voor gegaan. En tot nu toe pakt het goed uit.

Wat maakt Oosterberg een fijne werkgever?

Ik merkte meteen dat Oosterberg een warm bedrijf is. Je krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen en om door te groeien. Er mogen fouten gemaakt worden, zolang je maar weet hoe je ze (zo goed mogelijk) oplost. Er hangt een hele prettige sfeer. Er wordt naar je omgekeken en je bent echt een team. Er is betrokkenheid en er wordt met je meegedacht.
Je hebt geen technische achtergrond. Hoe kun jij deze functie op de binnendienst goed uitvoeren?
“Doe maar 10 botervlootjes.” “Mag ik een wcd zonder randaarde?” Ik had geen flauw idee wat de installateurs bedoelden. Dat was in het begin best wel lastig. Niet alle installateurs hadden daar begrip voor. Gelukkig waren er ook genoeg die dat wel hadden. Dat was erg prettig. Ik begreep het wel als klanten telefonisch iets bestelden, en ze kregen iets anders. Dan dacht ik dat ik het wel begreep, maar dan was het toch niet juist. Het is logisch dat als je iets denkt te bestellen, dat je dan ook dat artikel wilt ontvangen. Ik heb vanuit Oosterberg een basiscursus elektrotechniek gevolgd. Dat heeft mij wel geholpen. En ook met een aantal leveranciers heb ik 1-op-1 productkennis opgedaan. Wij hebben natuurlijk een enorm ruim assortiment, waardoor je van alles iets moet weten. Maar je kunt natuurlijk niet alles weten. Ook mijn collega’s hebben mij hierbij geholpen. Het werkt erg prettig als je altijd op iemand terug kunt vallen. Nee, ook nu weet ik nog niet altijd een antwoord op de vragen die ik krijg. Maar ik weet wel waar het over gaat. En veel belangrijker nog, hoe ik het antwoord op de vraag krijg. En ik heb natuurlijk altijd mijn collega’s, die ook veel kennis hebben.
Waar ben je het meeste trots op van het afgelopen jaar?
Ik had nooit verwacht dat ik alles zo snel onder de knie zou hebben (niemand eigenlijk). Natuurlijk is het soms nog altijd lastig als er specifieke technische vragen zijn, maar als je weet waar en hoe je moet zoeken dan kom je er vaak wel uit. Ik ben ook trots dat ik deze stap heb durven maken. Het is een hele goede keuze geweest.

Als je binnen Oosterberg een dag zou mogen ruilen met een collega, met wie zou je dat willen doen?

Ik denk dat ik dan voor Marco Brehler ga. Het lijkt mij wel wat om de leiding te hebben over een vestiging. Een team aansturen en ook zelf nog langs klanten gaan. Ik ben benieuwd wat die taak allemaal inhoudt.

Wat vertel jij je vrienden of familie over Oosterberg?

Ik vertel mijn vrienden en familie dat Oosterberg een erg fijne werkgever is. Ik vertel ze dat het een prettige werksfeer is, en dat ik mezelf hier goed kan ontwikkelen.

Waar mogen je collega’s je wakker voor maken?

Liever helemaal niet… Maar als het dan toch moet, dan maar voor sushi.

Heb je nog iets leuks om zelf toe te voegen aan dit interview?
Ik ben blij dat ik deze stap naar Oosterberg gemaakt heb. Ik zou dit anderen ook aanraden.
Lennard 1 jaar in dienst Oosterberg
Spreekt het verhaal van Lennard jou aan en ben jij op zoek naar een nieuwe functie? Kijk eens bij onze openstaande vacatures op de binnendienst bijvoorbeeld. Binnenlopen bij 1 van onze 20 vestigingen kan natuurlijk ook gewoon!