Wij stellen je graag voor aan Asso Ibrahim, een gewaardeerde medewerker van Oosterberg. Asso vervult de rol van Productieplanner en heeft eerder als Teamleider DC gewerkt. Maar dat is niet het enige dat Asso onderscheidt; hij is ook een bedrijfshulpverlener (BHV'er) bij Oosterberg. In dit interview delen we zijn ervaringen als BHV'er en de rol die hij binnen ons bedrijf speelt.

De weg naar BHV'er
Asso begon zijn reis als BHV'er in 2008-2009 bij een vorige werkgever, waar hij werd gevraagd om een team in het magazijn te leiden. "Daar moesten alle leidinggevenden BHV'er zijn." herinnert Asso zich. Zijn motivatie om BHV'er te worden was duidelijk: "De wetenschap dat ik in staat ben om anderen te helpen in noodsituaties geeft me een diepe voldoening en trots. Het gevoel van zekerheid dat ik weet welke acties te ondernemen, en de voldoening die komt wanneer ik mijn steentje bij kan dragen, is onbeschrijflijk."

“Of het nu op het werk is of op straat, ik ben er om mensen te helpen wanneer ze me nodig hebben.”

Een leidende rol als Ploegleider BHV

Asso is niet zomaar een BHV'er; hij heeft de rol van Ploegleider BHV op zich genomen. Wat dit inhoudt, legt hij uit: "Ik neem de leiding en coördinatie. Als er een calamiteit is, ben ik degene die de touwtjes in handen neemt. Ik blijf gecontroleerd calamiteit begeleiden, maar het allerbelangrijkste is om iedereen snel in veiligheid te brengen en probeer ik zelf de situatie onder controle te krijgen. BHV leert je echt hoe je anderen kunt helpen en laat je beseffen wat jouw rol is in noodsituaties en hoe je het verschil kan maken."


Asso benadrukt het belang van samenwerking in noodsituaties. "Tijdens een brandincident bevond ik mezelf in de situatie waarin ik met één hand het vuur probeerde te bestrijden, terwijl ik met mijn andere hand contact hield met de hulpdiensten via het alarmnummer 112. Deze onvergetelijke ervaring benadrukte het cruciale belang van snel handelen en effectieve samenwerking in noodsituaties. Het heeft me geleerd hoe ik kalm en doeltreffend kan reageren, zelfs onder immense druk."

Training en certificering

Om BHV'er te worden, heeft Asso verschillende trainingen gevolgd.
Deze trainingen hebben hem goed voorbereid op noodsituaties en zorgen ervoor dat hij altijd alert is. "Bij Oosterberg voorzien ze ons in jaarlijkse opfristrainingen om ervoor te zorgen dat onze BHV'ers altijd scherp en alert blijven." Voegt Asso toe.

Samenwerking en gemeenschap

Bij Oosterberg zijn er meer dan 15 BHV'ers op het distributiecentrum, en ook het hoofdkantoor heeft een aanzienlijk aantal BHV'ers. Dat zijn er ongeveer 80 verdeeld over 20 vestigingen. Samenwerking is van groot belang, en Asso benadrukt het belang van deze gemeenschap: "Wij hebben een geweldige groep BHV'ers. Samenwerken en elkaar ondersteunen is de sleutel tot ons succes!"

Informeren en overtuigen

Om medewerkers op de hoogte te brengen van de aanwezigheid en beschikbaarheid van BHV'ers, zet Asso zich in om mensen bewust te maken van het belang van BHV. "Sommige mensen zijn van nature geïnteresseerd, maar anderen moeten worden overtuigd. Ik vertel hen hoe fijn het is om iemand te kunnen helpen en probeer hen te overtuigen door een goed gesprek met ze aan te gaan."

“Bij Oosterberg voorzien ze ons in jaarlijkse opfristrainingen om ervoor te zorgen dat onze BHV'ers altijd scherp en alert blijven.”

Waardering en ondersteuning

Asso voelt zich gewaardeerd en ondersteund door Oosterberg, vooral op de Dag van de BHV'er. Hoewel er dan wel bedankjes worden gegeven, benadrukt hij dat hij dit werk niet voor de erkenning doet, maar om anderen te kunnen helpen in noodsituaties. Asso sluit dan ook af met een krachtige boodschap: "Ik doe dit om anderen in noodsituaties bij te staan, omdat het waardevol is om een bijdrage te leveren aan onze gemeenschap. Of het nu op het werk is of op straat, ik ben er om mensen te helpen wanneer ze me nodig hebben. Deze betrokkenheid vervult me met trots en diepe voldoening."


Bij Oosterberg dragen we graag ons steentje bij aan de veiligheid en het welzijn van onze medewerkers en de gemeenschap. We zijn trots om Asso in ons team te hebben! We blijven ons inzetten voor een veilige werkomgeving en moedigen anderen aan om deel te nemen aan deze belangrijke missie.