"Koninklijke Oosterberg: Waar passie en werk samenkomen!"
In gesprek met Vestigingsleider Jan Dannenberg

Ben jij een ervaren leider met een stevig karakter en affiniteit met de bouw- en installatiewereld? Dan is dit jouw kans om deel uit te maken van de Oosterberg-familie. Wij spraken met Jan Dannenberg, die al 32 jaar met toewijding Vestigingsleider is bij Koninklijke Oosterberg. Bij hem thuis stond zelfs een historische Oosterberg piano. Inmiddels staat de piano bij een van zijn drie zoons, waarvan er twee ook voor Oosterberg hebben gewerkt.

Jan Dannenberg begon zijn carrière bij Oosterberg toen het bedrijf slechts 25 medewerkers telde. In zijn eigen woorden: "Omdat we maar een paar merken in ons assortiment hadden moesten we vaak creatief zijn om tijdig aan alle wensen van onze klanten te voldoen. We werden door concurrenten en ook door verschillende leveranciers gezien als een luis in de pels.  Intussen zijn we professioneler geworden, maar de bedrijfscultuur is laagdrempelig gebleven.”

Leiderschapsstijl
Jan heeft drie vestigingen onder zijn hoede met in totaal 28 medewerkers. “Ik hou van een uitdaging en ik ben blij dat dat allemaal goed gaat.” Hij geeft zijn teams veel verantwoordelijkheid. “Ik bemoei me niet met het goedkeuren van vrije dagen en allerlei facilitaire zaken, dat regelen de collega’s allemaal zelf. Ik krijg veel energie van het helpen van een accountmanager die een probleem met een klant of leverancier heeft, zodat de accountmanager het de volgende keer zelfstandig op kan pakken. Doordat ik redelijk wat van de dagelijkse taken loslaat, merk ik dat het team steeds meer zelfsturend wordt. Ik heb dan wel drie verschillende vestigingen, maar we opereren als één team. Als er bijvoorbeeld iemand ziek is in Zevenaar, dan springt het team van Ede of Zutphen bij. Dat vraag ik niet van ze, dat bieden ze zelf aan en daar ben ik toch wel trots op. Elke Vestigingsleider runt zijn of haar vestiging op een eigen manier en het is mooi dat dat kan bij Oosterberg.”

Wat is een typische Oosterberger?
Volgens Jan is het iemand die verantwoordelijkheid neemt, initiatief toont en ondernemend is. “Oosterberg biedt je niet alleen invloed op het succes van je eigen vestiging, maar ook op het succes van het hele bedrijf.” Jan wordt regelmatig om advies gevraagd door het hoofdkantoor en is betrokken bij het commercieel overleg en inkoopgroepen.

Dagelijkse dynamiek
Een werkdag voor Jan is nooit hetzelfde. Hij start de dag met het bekijken van de omzet van de vorige dag en wordt vervolgens iedere dag uitgedaagd door de dynamiek van zijn functie. “Er moet veel gedaan worden. Het belangrijkste is het bewaken van de cijfers en het sturen hierop. Daarnaast heb ik ook taken die je niet verwacht van een Vestigingsleider. Zo organiseren we bijvoorbeeld elk jaar een barbecue voor 300 klanten. Ik geniet ervan als ik anderen zie genieten.”

Vacature Vestigingsleider Den Bosch en Eindhoven
Oosterberg zoekt één nieuwe Vestigingsleider voor de vestigingen Den Bosch en Eindhoven. Jan hoopt op een ervaren leider uit de bouw- of installatiewereld met een sterk karakter en de focus op het vormen van hechte teams. Als jij de leider bent die wij zoeken, die houdt van uitdagingen en ondernemerschap, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.