Achter het stuur: Chauffeur Rob Schuurmans aan het woord.

Als de zon opkomt in Apeldoorn, begint voor Rob een nieuwe dag als chauffeur bij Oosterberg. Vandaag, op de ‘Dag van de Vrachtwagenchauffeur’ zetten we hem graag in het zonnetje! Rob vertelt niet alleen over zijn dagelijkse ritten, maar ook over de fijne sfeer van Oosterberg, waar betrokkenheid en vrijheid hand in hand gaan.

Een rijervaring met persoonlijke noot en vrijheid

Voor Rob is het simpel: je bent als chauffeur gewoon lekker aan het rijden, zij het met een grotere wagen. "Het is autorijden, alleen is je auto net wat groter," lacht hij. "Wat het anders maakt bij Oosterberg,” vervolgt hij “is dat ik hier het gevoel heb dat ik een persoon ben in het bedrijf, in plaats van een nummertje." Bij Oosterberg wordt niet alleen naar je geluisterd, maar er wordt met je meegekeken, zodat je niet vastloopt. Het draait dus niet alleen om het werk, juist om de mens erachter. “Er is ruimte om vragen te stellen en te bespreken wat er speelt. Er is echt een gevoel van betrokkenheid bij Oosterberg.”

“Ik hou ervan om alleen op pad te gaan, naar klanten toe. Mijn dag begint om half zeven en vanaf dat moment rijd ik vaste routes. Ondanks dat er vaste routes zijn, ervaar ik een gevoel van flexibiliteit.”

Teamspirit en waardering

Bij Oosterberg is collegialiteit voelbaar, ondanks dat de chauffeurs voornamelijk zelfstandig werken. "Je drinkt 's ochtends samen een kop koffie, dan heb je toch een moment onderling om even bij te praten, voordat iedereen zijn eigen weg gaat.”

Rob voelt zich gezien en gewaardeerd bij Oosterberg. Hij benadrukt: "Bij mijn vorige baan werd ik echt een stuk minder gezien als persoon. Dat heb ik nu niet meer. Ik krijg nu echt een stukje erkenning voor wat ik doe en hoe ik het doe," zegt hij.

Het zit 'm in volgens Rob in de kleine gebaren en oprechte woorden die laten zien dat Oosterberg betrokken is bij het welzijn van haar chauffeurs. "Ik kan hier echt authentiek mezelf zijn en mijn eigen verhaal doen. Maar er is ook gewoon ruimte voor mijn eigen ding: Ik zit in de auto, rijd lekker mijn rondje en kan op tijd weer naar huis."

Bij Oosterberg zetten we de werknemer voorop. Het is een plek waar chauffeurs zoals Rob niet alleen hun werk uitvoeren, maar zich ook gewaardeerd en gehoord voelen.

Op de dag van de vrachtwagenchauffeur  nemen we daarom graag de ruimte om Rob en alle andere chauffeurs die elke dag de wegen op gaan in het zonnetje te zetten.

Rob - chauffeur C Oosterberg

Benieuwd naar de mogelijkheden die de rol als chauffeur bij Oosterberg jou kunnen bieden? Bekijk hier de vacatures!