Een koffie met Asso: Productieplanner bij Oosterberg

Vandaag drinken we een kop koffie met Asso. Al zes jaar werkzaam bij Oosterberg. De eerste vier jaar heeft hij als teamleider logistiek gewerkt en sinds twee jaar vervult hij de functie van productieplanner.
Een typische werkdag
Asso is enthousiast aan het vertellen hoe zijn werkdag er meestal uitziet, deze begint met het maken van de productieanalyse van de vorige werkdag. Daarna checkt hij zijn mail en agenda. Hij bekijkt de taken die voor die dag gepland staan en prioriteert ze op basis van urgentie.

Haal je ook nog ergens koffie? "Uiteraard ga ik een kopje koffie halen, want die eerste kop koffie  is belangrijk om rustig mijn gedachten op gang te krijgen. Terwijl ik van mijn koffie geniet, beoordeel ik de productieanalyse om mijn mening erover te vormen, wat mij helpt om in het vervolg beter te plannen."

Zijn dagelijkse taken variëren. Soms werkt hij mee aan het ontwikkelen van nieuwe bestanden om de verhoudingen tussen verschillende deelprocessen zichtbaar te maken voor een betere planning. Andere dagen is hij bezig met het onderzoeken en analyseren van gegevens om inzichten te verkrijgen die ons kunnen helpen bij het nemen van beslissingen.

Tijdens de lunch neemt Asso meestal even een korte pauze om zijn hoofd leeg te maken. Hij wandelt met zijn naaste collega's buiten voor wat frisse lucht of hij maak een praatje met de collega’s in de kantine. "Het is belangrijk om af en toe wat afstand te nemen van het werk om weer op te laden en scherp te blijven voor de rest van de dag."

Aan het einde van de dag neemt Asso altijd een paar minuten om zijn werk van die dag te evalueren en eventuele openstaande zaken op te schrijven voor de volgende dag. Hij heeft gemerkt dat hij van nature enigszins chaotisch is. Daarom vindt hij het belangrijk als planner om zijn werk georganiseerd te houden en ervoor te zorgen dat hij de volgende dag een normale start kan maken.
Uitdagende projecten
Asso heeft een dagelijkse update over de voortgang van de productie geïntroduceerd. Deze update wordt gedurende de dag drie keer gemaild naar onder andere alle leidinggevenden op het DC. Op deze manier worden de leidinggevenden op de hoogte gebracht van de productie voortgang, hierdoor wordt zichtbaar of de productie volgens schema verloopt of dat er achterstanden zijn.

Maar hoe is dit tot stand gekomen? "Toen ik teamleider was, had ik altijd behoefte aan een eenvoudig en toegankelijk systeem om de voortgang van de werkzaamheden te kunnen volgen en controleren. Uit deze behoefte en mijn ervaring ontstond het idee om zo'n rapportage te ontwikkelen. Door verschillende tools te ontwerpen en loketmedewerkers op te leiden, heb ik dit kunnen realiseren. Ik ben trots op wat we hebben bereikt."
Samenwerking met collega's
De samenwerking met collega's verloopt prettig voor Asso. Als afdeling werken we goed samen en helpen elkaar waar nodig. Hij voelt zich op zijn gemak binnen het team, ze lachen dagelijks en werken hard aan onze doelen. "Deze positieve sfeer maakt het werk productief en plezierig."

Zijn functie als productieplanner valt onder het bedrijfsbureau. Het is een hechte groep met uiteenlopende karakters. Het team is divers in leeftijd, ervaring en achtergrond wat hen krachtig maakt en waardoor ze veel van elkaar leren. Asso vult aan; "Het is inspirerend om deel uit te maken van een team dat elkaar ondersteunt en samen streeft naar verbetering en succes."
Een dag ruilen met...
Op dit moment heeft Asso voldoende uitdaging in zijn huidige rol en wil hij eigenlijk niet ruilen met anderen. Maar als hij dan toch zou mogen ruilen, zou hij dat willen doen met een afdelingshoofd. "Het lijkt me interessant en leerzaam om te zien hoe beslissingen in een leidinggevende rol worden genomen en in hoeverre gevoel en feiten een rol spelen. Is kosten-batenanalyse doorslaggevend of spelen emoties een grotere rol?"
Koffie met Asso
Asso hoopt zijn ambities binnen het bedrijf te kunnen blijven verwezenlijken en nog vele jaren bij te dragen aan ons gezamenlijke succes! Wil jij ook onderdeel worden van onze organisatie? Bekijk onze openstaande vacatures: