Vandaag drinken we koffie met Erwin, een accountmanager bij Koninklijke Oosterberg. Met zijn passie voor licht en vriendelijke karakter weet hij sterke relaties op te bouwen, zowel met klanten als collega's.

Vandaag drinken we koffie met Erwin Klein Reesink, een accountmanager met ruim twee jaar ervaring in de elektrotechniek bij Koninklijke Oosterberg. Voor Erwin draait het niet alleen om cijfers, maar vooral om het bouwen van sterke zakelijke relaties. Ontdek hoe hij elke dag geniet van zijn werk, waar geen dag hetzelfde is en zijn technische expertise en passie voor licht samenkomen in uitdagende projecten en waardevolle samenwerkingen.

Een nieuw avontuur bij Oosterberg
Erwins avontuur bij Oosterberg begon nadat hij vier jaar als manager had gewerkt bij James Walker, waar hij zich bezighield met technische projecten in olie en gas. Op zoek naar een betere werk-privébalans stuitte Erwin op een advertentie van Oosterberg, wat hem onmiddellijk aan het denken zette.

"In het verre verleden had ik al eens contact gehad met Oosterberg, dus na het zien van de advertentie besloot ik gewoon om op gesprek te gaan. Eerlijk gezegd is het een van de beste keuzes die ik de laatste tijd heb gemaakt," deelt Erwin met een glimlach. "Bij Oosterberg voel ik me echt thuis, en het is mooi om te zien hoe mijn ervaring en inzet hier tot hun recht komen."

G)een typische werkdag
Zijn werkdagen zijn allesbehalve saai, dankzij de variatie en dynamiek die ervoor zorgen dat geen dag hetzelfde is. Zijn kantoorroutine is daardoor verre van standaard. Erwin vertelt: "Mijn focus ligt vooral op het opbouwen van sterke banden met klanten en leveranciers; dit zorgt voor veel afwisseling in gezellige afspraken en activiteiten.”

Erwin vertelt verder: "Naast de gewone taken kan een werkdag bijvoorbeeld bestaan uit het volgen van cursussen van leveranciers en meedoen aan open dagen. Voor mij zijn klantenevenementen zoals beurzen en golfuitjes ook heel belangrijk. Deze dingen maken mijn werk als accountmanager bij Oosterberg niet alleen leuk, maar geven me ook de kans om op verschillende niveaus met klanten en leveranciers te praten, wat voor mij essentieel is."

Het belang van menselijk contact.
Erwin benadrukt hoe belangrijk het is om sterke relaties met zowel klanten als leveranciers op te bouwen in zijn rol bij Oosterberg. “Persoonlijk contact is hierbij onmisbaar voor mij. Ik geloof sterk dat succes in accountmanagement draait door oprecht te luisteren naar klanten, hun behoeften te begrijpen en actief mee te denken om hun problemen op te lossen. Het draait niet alleen om zakendoen, maar ook om het opbouwen van echte verbindingen, wat leidt tot leuke en interessante samenwerkingen."

Dit wordt duidelijk wanneer Erwin enthousiast deelt wat hij het leukste vindt aan zijn samenwerking met klanten: "Het allerleukste is om samen te brainstormen, plannen te maken en ideeën uit te werken. Gezamenlijk stellen we een plan op waarin we vastleggen wat we willen bereiken en wat het exacte idee is. Wanneer we vervolgens samen dit plan in de praktijk brengen en aan het einde van het proces een project staat, kun je met trots zeggen: 'Oh ja, dat hebben we samen gedaan.' Dat maakt het allemaal net een stukje leuker."

Uitdagende projecten
"Het vernieuwen van de verlichtingssystemen in een distributiecentrum voor Albert Heijn was een van de leukste projecten die ik tot nu toe heb mogen oppakken," vertelt Erwin. "Ik werd extra enthousiast vanwege mijn passie voor licht. Wat het project nog specialer maakte, was de strategische kant ervan. Het centrum stapte over op groene energie, wat niet alleen kostenbesparend was maar ook milieuvriendelijk. Hierdoor bood het project zowel technische voldoening als strategische voordelen.", deelt Erwin.

Als accountmanager bij Oosterberg maakt het niet uit waar jouw passie ligt, zolang je basiskennis hebt van elektrotechniek, benadrukt Erwin. "Het is belangrijk dat je wilt blijven leren en sociaal bent om het menselijke contact met klanten en leveranciers te onderhouden." Het draait niet alleen om wat je weet, maar vooral om hoe je met mensen omgaat en in het leven staat.

koffietje met Erwin - buitendienst

Een dag ruilen met het centraal magazijn
Als Erwin de kans krijgt om een dag van rol te wisselen, hoeft hij niet lang na te denken. “Een dag in het centraal magazijn lijkt me geweldig! Gewoon om te zien hoe alles in zijn werk gaat. Ik heb wel een idee, maar ik denk dat er meer bij komt kijken dan ik me voorstel. Het lijkt me interessant om te ontdekken wat er allemaal achter de schermen gebeurt en hoe alles samenkomt,' vertelt Erwin enthousiast."