Een koffie met Harald: Magazijnmedewerker bij Oosterberg

Vandaag drinken we een koffietje met Harald, een gewaardeerd lid van het Oosterberg-team. Met een scherp oog voor kwaliteit zorgt Harald er als Orderpicker voor dat de klant de bestelling juist geleverd krijgt. Als er één ding is waar Harald, 55 jaar oud, geen genoeg van krijgt, dan is het wel procesoptimalisatie. Zijn fascinatie voor dit vakgebied ontstond in het magazijn bij H&M. Na een aantal succesvolle optimalisaties werd Harald gevraagd om zijn expertise ook in te zetten voor andere magazijnen en winkels. Aanvankelijk begon dit in Nederland, maar na het zien van zijn successen kreeg Harald ook de kans om projecten op te zetten in Engeland, Denemarken en Zweden. Deze waardevolle ervaringen brengt Harald nu opnieuw in de praktijk bij Oosterberg.
Een typische werkdag
Na een koffietje in de ochtend legt Harald alle benodigdheden klaar en begint hij met orderpicken. “Het is niet constant hetzelfde, dat is het mooie”, zegt Harald. “Er zijn veel verschillende productcategorieën die allemaal hun eigen werkwijze vereisen.” Hoewel variatie een vast onderdeel is van zijn werk, benadrukt Harald het belang van een zekere routine om zorgvuldig te kunnen werken. "Ik vind het belangrijk om netjes te werken," zegt hij, terwijl hij vervolgt: "Ik vertel nieuwe werknemers altijd: 'Stel je bent de klant, hoe zou je dan het product thuis willen ontvangen? Op die manier moet je het ook inpakken.'" Harald's streven naar topkwaliteit en efficiëntie blijkt duidelijk uit zijn woorden, wat nog eens wordt benadrukt wanneer hij vertelt over zijn nieuwe project.
Uitdagende projecten
Met zijn ervaring in procesoptimalisatie beet Harald zich meteen vast in een uitdagend project bij Oosterberg. “Ik heb een protocol geschreven voor de onboarding waarin nieuwe werknemers van a tot z worden ondersteund tijdens het inwerkproces.”, vertelt Harald trots. Na zijn eigen onboarding zag hij kansen liggen om dit te verbeteren. “Hiervoor heb ik andere werknemers die net in dienst waren gevraagd naar hun inwerkperiode en wat ze graag verbeterd willen zien in de toekomst. Het is mooi om het vertrouwen te krijgen binnen Oosterberg om aan zo’n protocol te werken.”
Samenwerking met collega's 
Op welke afdeling je ook werkt bij Oosterberg, overal merk je dat er een gemoedelijke sfeer heerst, ook in het magazijn waar Harald werkt. Het orderpicken is grotendeels individueel werk, maar je bent nooit alleen in het magazijn. “Ik vind het mooi om te zien dat, 90 procent van de tijd de Distributie Centrum Manager ook daadwerkelijk in het magazijn aanwezig is, zo blijf je goed in contact staan met elkaar. Verder is er altijd ruimte om een praatje te maken met collega’s. “De sfeer bij Oosterberg is toegankelijk", benadrukt Harald, “ik voel geen drempel om bij mijn manager of de directeur binnen te stappen om iets te bespreken."  
Een dag ruilen met DC Manager Twan
Als Harald de kans zou krijgen om een dag van functie te ruilen met een collega, hoeft hij daar niet lang over na te denken. "Ik ben wel benieuwd hoe het is om in de schoenen van Distributie Centrum manager Twan te staan”. Om te kijken wat de exacte plannen zijn voor procesontwikkeling binnen Oosterberg en een kijkje in de portemonnee, in hoeverre die plannen ook financieel haalbaar zijn. Ik zie dagelijks veel mogelijkheden voor procesontwikkeling maar natuurlijk is niet alles mogelijk. Ik kijk graag mee naar wat we al wel kunnen realiseren!
Koffie met Harald
Meer weten over de mogelijkheden als Magazijnmedewerker? Kom eens langs!