Voor onze nieuw op te zetten businessunit Klimaat en Ventilatie zijn wij op zoek naar nieuwe collega's voor zowel de binnendienst als de buitendienst.

Collega's Martijn en Leo vertellen hun ervaring over het werken bij een 'nieuwe' businessunit bij Koninklijke Oosterberg.
Lees je mee?

“Je krijgt heel veel vrijheid bij Koninklijke Oosterberg,
maar waar nodig
ook zeker ondersteuning”
Martijn Kroes
 Collega Martijn Kroes zette de businessunit Industrie mee op
In 2014 zette Martijn Kroes samen met enkele collega’s de businessunit Industrie op binnen Koninklijke Oosterberg. Hij vertelt: “Dit was heel bijzonder om te doen en een echte uitdaging.”
Martijn Kroes, product specialist Industrie: “Ondernemerschap is een belangrijke kernwaarde binnen Oosterberg. Bij het opzetten van een nieuwe businessunit geldt dit alleen nog maar extra. Je krijgt heel veel vrijheid en kunt veel zaken zelf bepalen, zolang je maar een goed verhaal hebt. Daarbij krijg je de ruimte om fouten te maken, als je hier maar van leert.”
Martijn Kroes
Veelzijdige klus
Het opzetten van een nieuwe businessunit gaat gepaard met ups en downs. “Natuurlijk is het geen rechte lijn omhoog”, vertelt Martijn. “Je loopt regelmatig tegen zaken aan. Maar: je mag bovenal ook alles doen! Ik ben een echte techneut, maar bij de oprichting van de businessunit kreeg ik ook te maken met marketing, inkoop, administratie, voorraadbeheer en logistiek. Het was leuk om ook eens kennis te maken met deze disciplines, maar ook fijn dat we altijd konden rekenen op de ondersteuning vanuit de verschillende afdelingen van Oosterberg.”
Meegroeien
“Tijdens het opzetten van een nieuwe businessunit leer je niet alleen je directe collega’s goed kennen, maar ook de collega’s van de ondersteunende afdelingen binnen Oosterberg. Daarnaast benaderden we zelf leveranciers. Met veel van hen heb ik hierdoor nu nog steeds een bijzondere band. Tot slot biedt het mee opzetten van een nieuwe businessunit je de kans om mee te groeien met de afdeling en je zo verder te ontwikkelen. Hierdoor kun je op posities komen maar je anders misschien niet zou komen. Tien jaar later ben ik nog steeds met veel plezier werkzaam binnen het team Industrie.”
Wil je ook (mee) werken aan een nieuwe businessunit bij Koninklijke Oosterberg?
“Binnen ons team kunnen we niet alleen op elkaar rekenen, maar ook op de steun van de rest van Oosterberg”
Leo Houwing
 Collega Leo Houwink zette de businessunit Beveiliging mee op
Accountmanager Beveiliging Leo Houwink was van begin af aan betrokken bij het opzetten van de businessunit Beveiliging binnen Koninklijke Oosterberg. Hoe heeft hij deze periode ervaren? Leo: “Het opzetten van een nieuwe businessunit kenmerkt zich door ondernemerschap en teamwork.”
Vanuit Oosterberg krijg je alle vrijheid om de nieuwe businessunit op te richten. Je mag fouten maken en kunt volop je eigen ideeën inbrengen. Je krijgt ook ruggensteun en feedback. Die combinatie is heel prettig.”
Teamwork
Het bouwen aan een nieuwe businessunit doe je bovendien niet alleen, maar samen met een team. Leo: “Binnen het team hebben we een goede klik en vullen we elkaar goed aan. Door mijn jarenlange ervaring in de technische beveiliging heb ik een mooi netwerk opgebouwd. Relatiebeheer is mijn kracht. Hiermee kan ik voor Oosterberg, een ondernemend familiebedrijf, de businessunit beveiliging verder uitbouwen. Onze support afdeling geeft technische ondersteuning aan klanten. Binnen ons team is geen sprake van hiërarchie: we doen het echt samen. Daarbij kunnen we niet alleen op elkaar rekenen, maar is er ook veel interesse vanuit de directie en onze 20 vestigingen. Natuurlijk willen we resultaat boeken, maar er is geen harde druk. Zo werkt dat ook niet. Een stabiele basis bouwen kost tijd. We bouwen de businessunit daarom stap voor stap verder uit.”
Leo Houwing
Eerste successen
Inmiddels werkt Leo anderhalf jaar bij Oosterberg. “Ik ga nog elke dag met plezier naar mijn werk”, vertelt hij. “In deze uitdaging komt voor mij alles samen. Ik kan het netwerk en de kennis en expertise die ik de afgelopen jaren op heb gebouwd hier bundelen en inzetten om iets nieuws te creëren. Met het team hebben we een goed plan gemaakt, en hebben we handvatten om te bouwen en te monitoren hoe het gaat. We hebben al wat mooie successen geboekt. Het opbouwen van een nieuwe businessunit geeft mij veel energie.”